Unilääkkeet ilman reseptiä – Tässä vaihtoehdot

unettomuusKärsitkö väliaikaisista nukahtamisvaikeuksista tai heikosta- ja katkonaisesta unesta? Tässä artikkelissa käydään läpi, millaisia vaihtoehtoja unettomuuden itsehoitoon on tarjolla ilman reseptiä.Ajoittainen unettomuus tai unen katkonaisuus on yleinen ongelma, joka saattaa johtua esimerkiksi stressistä, aikaerorasituksesta tai liiasta alkoholin käytöstä. Kun unettomuus on vain väliaikaista, ei välttämättä ole tarvetta hakeutua heti lääkäriin, sillä nykyään markkinoilla on paljon nukahtamista helpottavia tuotteita, jotka ovat saatavilla ilman reseptiä apteekeista ja luontaistuotekaupoista.

Olemme listanneet alle luontaistuotteita, joiden avulla voit helpottaa nukahtamisvaikeuksia ilman järeitä reseptilääkkeitä ja niiden mahdollisia sivuvaikutuksia. Muistathan kuitenkin, että jos unettomuus jatkuu pitkään ja on luonteeltaan vakavaa, sille on aina olemassa jokin syy, joka on hyvä selvittää käymällä lääkärissä.

1. Melatoniini. Vasta vuoden 2013 alussa reseptivapaaseen myyntiin vapautettu melatoniini on kenties tehokkain unensaantia helpottava luontaistuote, joka on saatavissa ilman reseptiä. Melatoniini on unen tarvetta säätelevä ns. pimeähormoni, jota kehittyy käpyrauhasessa yön aikana. Melatoniinivalmisteilla voidaan tukea kehon omaa melatoniinin tuotantoa, jolloin nukahtaminen helpottuu ja tasainen uni kestää läpi yön aamuun saakka.Suosittelemiamme melatoniinivalmisteita yhteistyökumppanimme verkkokaupassa:

TuotetiedotHintaTehoLue lisää
ImageUnia, 100 tablettia 1mg melatoniinia16,90€ 1mgLue lisää
ImageUnital, 120 tablettia 1mg melatoniinia26,78€1mgLue lisää
ImageMelarest sisältää 100 tablettia 1mg melatoniinia8,10€  1mgLue lisää
ImageMelatonin Ratiopharm, 100 tablettia 1mg melatoniinia. Valmistettu Suomessa.17,20€1mgLue lisää

2. L-tryptofaani. Tryptofaanilla on tärkeä rooli vuorokausirytmiä säätelevän serotoniinin muodostuksessa. Kyseessä on melatoniinin tapaan luontaistuote (aminohappo), jota elimistö saa normaalisti esimerkiksi pähkinöistä, siemenistä, juustosta, lihasta ja kalasta. L-tryptofaanin nauttiminen terveellisen ruokavalion ohella jauheena tai tabletteina helpottaa nukahtamista luonnollisesti ja vaikuttaa kohentavasti mm. mielialaan. Koska tryptofaani on täysin luonnonmukainen ravintoaine, sitä myydään reseptivapaasti luontaistuotekaupoissa. Suosittelemiamme L-tryptofaanivalmisteita yhteistyökumppanimme verkkokaupassa:

 • Vida L-Tryptophan

  Vida L-Tryptophan Vida L-Tryptophan on nopeasti vaikuttava apu kaikenlaisten univaikeuksien hoitoon. Jopa 70% käyttäjistä hyötyy tryptofaanin rauhoittavasta vaikutuksesta. Koko: 80 tablettia.

  17,90€

  Katso tuotetiedot
  Luontaispörssi.fi verkkokaupan valikoimasta

  Tryptoval, 20 tablettia

  Tryptoval, 20 tablettia Tryptoval on L-tryptofaanivalmiste, jota voidaan käyttää nukahtamisvaikeuksiin sekä vähentämään hermostuneisuutta ja levottomuutta. Koko: 20 tablettia.

  14,50€

  Katso tuotetiedot
  Luontaispörssi.fi verkkokaupan valikoimista

3. Valeriaana (rohtovirmajuuri). Yrttikasveja on käytetty jo pitkään historiassa niiden rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi. Valeriaana ei yllä teholtaan samaan kuin esimerkiksi melatoniini, mutta se on erinomainen keino lieviin univaikeuksiin ja parantamaan unen laatua ja kestävyyttä. Hyvää valeriaanassa ja muissa yrttikasveissa on myös se, että ne voidaan nauttia esimerkiksi rauhoittavan teen muodossa, eikä niiden pitkäaikaisella käytölläkään ole tiedettyjä haittavaikutuksia. Listasimme muutamia markkinoilla olevia valeriaanavalmisteita:

 • Nuku Rauhallisesti

  Nuku Rauhallisesti Valeriaanauutetta ja tryptofaania sisältävä Nuku Hyvin edistää rauhallista unta ja helpottaa kaikentasoisia univaikeuksia. Koko: 60 tablettia.

  12,90€

  Katso tuotetiedot
  Luontaispörssi.fi -verkkokaupan valikoimasta

4. Kärsimyskukka on valeriaanan tapaan rohdoskasvi, jota käytetään yleisesti nukahtamisen helpottamiseen ja lihasjännitysten laukaisemiseen. Usein kärsimyskukkaa myydään uutteena, jota nautitaan muutama tippa ennen nukkumaan menoa esimerkiksi teen seassa tai sellaisenaan. Kärsimyskukka on luonnonmukainen keino hoitaa nukahtamisvaikeuksia, ja se toimii kokeilemisen arvoisena ensiapuna vaikka vakavampaakin unettomuuteen. Alla on muutamia suositeltuja kärsimyskukkatuotteita.

 • Unisin, 90 tablettia

  Unisin, 90 tablettia Unisin on yrttivalmiste jota voidaan käyttää kiireiden keskellä rentoutumiseen sekä nukahtamisen helpottamiseen. Koko: 90 tablettia.

  11,90€

  Katso tuotetiedot
  Luontaispörssi.fi verkkokaupan valikoimista

Unilääkkeiden sivuvaikutukset

Unilääkkeet jotka ovat saatavissa ilman reseptiä ovat tyypillisesti luontaistuotteita, joiden sivuvaikutukset ovat harvinaisia verrattuna reseptilääkkeisiin. Jos käytät lääkitystä muihin sairauksiin, on hyvä kuitenkin varmistaa ettei nukahtamislääkkeillä ole tunnettuja yhteisvaikutuksia käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Myöskään alkoholia ei ole suositeltavaa käyttää unilääkevalmisteiden käytön yhteydessä.